Nalezené recepty

Americký řízek

Suroviny

4 porce

  • 4 řízky z vepřové kýty
  • olej na pokapání
  • kompotované broskve
  • 10 dkg tvrdého sýru
  • cca 1kg brambor
  • voda na podlití
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika

Postup přípravy

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.
  3. Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček". Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
  4. Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.).
  5. Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}