Suroviny
4 porce
- 4 řízky z vepřové kýty
- olej na pokapání
- kompotované broskve
- 10 dkg tvrdého sýru
- cca 1kg brambor
- voda na podlití
- sůl
- pepř
- mletá paprika
Postup přípravy
- Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.
- Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček". Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
- Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.).
- Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.