Suroviny
4 porce
- 600g osolených a opepřených kuřecích prsou
- 400g růžičkové kapusty
- 30g sušeného jidášova ucha, které zalijeme vodou a asi 20 minut necháme nabobtnat
- asi 50ml dezertního bílého vína
- 40g másla
- mletý černý pepř
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- Nabotnalé Jidášovo ucho scedíme, vymačkáme z něj vodu a pokrájíme ho.
- Kapustu v osolené vodě povaříme asi 10 minut. Poloměkkou ji scedíme. Větší růžičky přepůlíme.
- Prsíčka pokapeme olejem a necháme proležet asi 20 minut.
- Na oleji maso opečeme. Pak přidáme kapustičky, houby, sůl, pepř, vodu a pod pokličkou dusíme. Asi po 10 minutách maso vyjmeme a nakrájíme. Zeleninu dochutíme vínem a zjemníme máslem. Vrátíme do ní maso.