Nalezené recepty

Kuřecí prsíčka s kapustičkami a houbami

Suroviny

4 porce

  • 600g osolených a opepřených kuřecích prsou
  • 400g růžičkové kapusty
  • 30g sušeného jidášova ucha, které zalijeme vodou a asi 20 minut necháme nabobtnat
  • asi 50ml dezertního bílého vína
  • 40g másla
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. Nabotnalé Jidášovo ucho scedíme, vymačkáme z něj vodu a pokrájíme ho.
  2. Kapustu v osolené vodě povaříme asi 10 minut. Poloměkkou ji scedíme. Větší růžičky přepůlíme.
  3. Prsíčka pokapeme olejem a necháme proležet asi 20 minut.
  4. Na oleji maso opečeme. Pak přidáme kapustičky, houby, sůl, pepř, vodu a pod pokličkou dusíme. Asi po 10 minutách maso vyjmeme a nakrájíme. Zeleninu dochutíme vínem a zjemníme máslem. Vrátíme do ní maso.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}