Suroviny
4 porce
- 1 očištěné kuře rozdělené na 8 kousků
- asi 500ml vývaru nebo vody menší cibule nakrájená nadrobno
- 200ml sladké smetany
- 50g másla
- 1 lžíce mleté papriky
- 5 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 30g
- hladké mouky
- šťáva z ½ citrónu
- sůl
Postup přípravy
- Porce kuřete dobře nasolíme.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a kousky kuřete na něm ze všech stran opečeme. Přisypeme cibuli a osmahneme ji. Vše poprášíme paprikou a podlijeme částí vývaru.
- Do kastrolu přidáme bobkový list, pepř, nové koření a citrónovou šťávu. Dusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar.
- Měkké kuře vyjmeme z kastrolu a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku asi 5 minut povaříme. Poté ji dle chuti dosolíme a přecedíme na kuře.