Nalezené recepty

Kuře na jeřabinách

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 3 lžíce másla
  • 250g očištěných jeřabin
  • ½ kelímku šlehačky (120ml)
  • sůl

Postup přípravy

  1. Řízky nakrájíte na větší kousky a osmahnete na másle. Trochu je podlijete vodou, přidáte jeřabiny, osolíte a na mírném plameni dusíte asi ½ hodiny.
  2. Pak maso vyndáte a šťávu s měkkými jeřabinami propasírujete přes síto.
  3. Do směsi přidáte šlehačku a chvíli ji povaříte, než zhoustne.
  4. Hotovou omáčku nalijete na maso.
  5. Jako příloha je výborný knedlík nebo rýže.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}