Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Suroviny
- kuře
- 6 plátků toastového chleba
- mléko
- 40 g másla
- 150g šunky
- 200g rozmražené zeleninové směsi (hrášek, mrkev, kukuřice)
- sůl a pepř
- lžičku vegety
- 2 vejce
Postup přípravy
- Rozřízněte na hřbetu 1 kuře a vykostěte je.
- Namočte v mléku 6 plátků toastového chleba a přebytečné mléko vymačkejte. Přidejte 30g rozehřátého másla, 150g jemně nasekané šunky, rozmraženou zeleninovou směs, špetku soli a pepře, lžičku vegety, 2 rozšlehané vejce a promíchejte. Vykostěné maso rozložte na prkénku, lehce naklepejte, osolte a opepřete.
- Pokryjte nádivkou, stočte do rolády, ovažte motouzkem, vložte do pekáčku, potřete rozehřátým máslem ( cca 10g), posolte, opepřete.
- Vložte do vyhřáté trouby, krátce zapečte, podlijte vývarem, teplotu snižte a zvolna pečte doměkka.
- Podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce