Nalezené recepty

Plněná kuřecí prsíčka

Suroviny

1 porce

  • 50 g rýže
  • 200 g kuřecích prsíček
  • trochu kari
  • 4 třešňové rajčata
  • ½ svazku pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička oleje
  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 1 lžička másla
  • ½ svazku petrželky
  • 50 ml vývaru
  • 1 lžička jíšky nebo škrobu

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, asi 18 minut.
  2. Mezitím omyjeme kuřecí prsa, osušíme a špičatým nožem nařízneme kapsu. Maso potřeme kari kořením zvenku i zevnitř. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a nasekáme. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  3. V oleji podusíme rajčata, pažitku a česnek. Ochutíme solí, pepřem a paprikou a přidáme kysanou smetanu. Touto směsí naplníme kapsu a sepneme ji párátkem. Maso 7 minut z každé strany opékáme na másle.
  4. Petrželku omyjeme, nasekáme a smícháme se slitou a okapanou rýží. Tu pak ochutíme solí, pepřem a paprikou. Maso vyjmeme z pánve a necháme stát na teplém místě. Vypečenou šťávu ohřejeme, přilijeme vývar, vše zahustíme, okořeníme a spolu s masem podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}