Suroviny
1 porce
- 50 g rýže
- 200 g kuřecích prsíček
- trochu kari
- 4 třešňové rajčata
- ½ svazku pažitky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oleje
- sůl
- pepř
- paprika
- 1 lžíce kysané smetany
- 1 lžička másla
- ½ svazku petrželky
- 50 ml vývaru
- 1 lžička jíšky nebo škrobu
Postup přípravy
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu, asi 18 minut.
- Mezitím omyjeme kuřecí prsa, osušíme a špičatým nožem nařízneme kapsu. Maso potřeme kari kořením zvenku i zevnitř. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a nasekáme. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- V oleji podusíme rajčata, pažitku a česnek. Ochutíme solí, pepřem a paprikou a přidáme kysanou smetanu. Touto směsí naplníme kapsu a sepneme ji párátkem. Maso 7 minut z každé strany opékáme na másle.
- Petrželku omyjeme, nasekáme a smícháme se slitou a okapanou rýží. Tu pak ochutíme solí, pepřem a paprikou. Maso vyjmeme z pánve a necháme stát na teplém místě. Vypečenou šťávu ohřejeme, přilijeme vývar, vše zahustíme, okořeníme a spolu s masem podáváme.