Suroviny
- 1 kuře
- 300g hub (nejlépe směs několika druhů)
- 1 žemle (včerejší)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 velká cibule
- 1 svazek petrželky
- 1 lžíce margarínu
- 100ml cremefine na zjemnění
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Žemli namočíme do studené vody, vymačkáme a dáme stranou. Kuře opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- Houby očistíme, případně odkrojíme spodní část a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Petrželku opláchneme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný krém, přidáme houby a cibuli a při střední teplotě opékáme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Přendáme do mísy, přidáme žemli, petrželku a cremefine, dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.
- Houbovou nádivkou po lžičkách naplníme kuře a otvor uzavřeme párátkem nebo kuchyňskou nití. Kuře pečeme v troubě při 200°C asi 90 minut.
- Kuře rozdělíme na porce a podáváme obložené listy salátu a kousky rajčat.