Nalezené recepty

Kuřecí tikka masala

Suroviny

4 porce

  • 2 cibule
  • 500-600 gramů kuřecích prsních řízků
  • česnek
  • zázvor
  • krájená rajčata nebo plechovka krájených rajčat
  • několik polévkových lžic bílého jogurtu a zakysané smetany
  • kurkuma
  • 1 čajová lžička garam masala
  • koriandr
  • půl čajové lžičky skořice
  • malá špetka chilli

Postup přípravy

  1. Kuřecí kousky naložíme přes noc do oleje s rozdrceným česnekem a strouhaným zázvorem.
  2. Začneme smažit nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme kuřecí kousky.
  3. Ke konci smažení přisypeme garam masalu, kurkumu, koriandr, skořici a trochu chilli.
  4. Vylijeme do směsi plechovku krájených rajčat. (Pokud jsme si nakrájeli čerstvá rajčata, hodíme je do pánve poté co jsme začali smažit cibuli a předtím, než jsme začali smažit maso.)
  5. Přidáme jogurt a zakysanou smetanu a chvilku počkáme, až se vše ohřeje.
  6. Servírujeme s basmati rýží, nebo s Naan chlebem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}