Suroviny
4 porce
- 2 cibule
- 500-600 gramů kuřecích prsních řízků
- česnek
- zázvor
- krájená rajčata nebo plechovka krájených rajčat
- několik polévkových lžic bílého jogurtu a zakysané smetany
- kurkuma
- 1 čajová lžička garam masala
- koriandr
- půl čajové lžičky skořice
- malá špetka chilli
Postup přípravy
- Kuřecí kousky naložíme přes noc do oleje s rozdrceným česnekem a strouhaným zázvorem.
- Začneme smažit nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme kuřecí kousky.
- Ke konci smažení přisypeme garam masalu, kurkumu, koriandr, skořici a trochu chilli.
- Vylijeme do směsi plechovku krájených rajčat. (Pokud jsme si nakrájeli čerstvá rajčata, hodíme je do pánve poté co jsme začali smažit cibuli a předtím, než jsme začali smažit maso.)
- Přidáme jogurt a zakysanou smetanu a chvilku počkáme, až se vše ohřeje.
- Servírujeme s basmati rýží, nebo s Naan chlebem.