Nalezené recepty

Plněná prsíčka s bazalkou

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí prsíčka (asi 600g)
  • 50g sušených rajčat naložených v oleji
  • 150ml červeného vína
  • 20g sušených hříbků (příp. čerstvé nebo mražené houby)
  • 1-2 snítky bazalky
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200ml masového vývaru (z kostky)
  • 80ml smetany

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku nalijeme víno a povaříme v něm asi 10 minut rajčata s hříbky. Pak je přecedíme, víno slijeme do misky a dáme stranou (použijeme je později na omáčku). Rajčata, hříbky a bazalku nasekáme nahrubo. Promícháme, osolíme a opepříme.
  2. Kuřecí prsa podélně nařízneme, aby vznikla hluboká kapsa, a naplníme ji směsí. Sepneme párátkem.
  3. Do pekáčku rozetřeme olej, vložíme do něj prsíčka a pečeme při 180°C asi 30 minut doměkka.
  4. Výpek zaprášíme moukou a osmahneme ji. Přilijeme víno, vývar, smetanu a asi 10 minut povaříme.
  5. Plněná kuřecí prsa překrájíme, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou omáčky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}