Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsíčka (asi 600g)
- 50g sušených rajčat naložených v oleji
- 150ml červeného vína
- 20g sušených hříbků (příp. čerstvé nebo mražené houby)
- 1-2 snítky bazalky
- sůl
- mletý bílý pepř
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 200ml masového vývaru (z kostky)
- 80ml smetany
Postup přípravy
- Do kastrůlku nalijeme víno a povaříme v něm asi 10 minut rajčata s hříbky. Pak je přecedíme, víno slijeme do misky a dáme stranou (použijeme je později na omáčku). Rajčata, hříbky a bazalku nasekáme nahrubo. Promícháme, osolíme a opepříme.
- Kuřecí prsa podélně nařízneme, aby vznikla hluboká kapsa, a naplníme ji směsí. Sepneme párátkem.
- Do pekáčku rozetřeme olej, vložíme do něj prsíčka a pečeme při 180°C asi 30 minut doměkka.
- Výpek zaprášíme moukou a osmahneme ji. Přilijeme víno, vývar, smetanu a asi 10 minut povaříme.
- Plněná kuřecí prsa překrájíme, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou omáčky.