Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 3 lžičky majoránky
- 2 lžičky tymiánu
- 3 lžičky sladké papriky v prášku
- 1 lžička kmínu
- trochu soli
- trochu pepře
- 5 polévkových lžic olivového oleje
Postup přípravy
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky.
- Česnek nasekáme nadrobno a cibuli na půlky a na proužky.
- Ingredience dáme do misky.
- Přidáme koření a olivový olej a vše dobře promícháme.
- Necháme přes noc uležet v lednici.
- Na vysokém plameni smažíme do křupava.
- Podáváme s tzatziki a salátem z bílého - červeného zelí a mrkví. (Zelí smícháme s kapkou octu ve vodě a osolíme)