Nalezené recepty

Olomoucké kuře plné tvarůžků

Suroviny

Suroviny:

  • 1 kuře (asi 1200g)
  • 200g olomouckých tvarůžků
  • 150g anglické slaniny
  • 1 houska
  • 1palička česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • 4 jablka
  • 4 jarní cibulky
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Tvarůžky, slaninu a housku nakrájíme na kostičky a promícháme. Česnek oloupeme, utřeme či prolisujeme a důkladně jim vymažeme vnitřek kuřete.
  2. Kuře naplníme tvarůžkovou směsí a otvor dobře zašijeme. Povrch potřeme olejem rozmíchaným s paprikou a osolíme.
  3. Připravené kuře dáme do pekáčku vymazaného máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 45-50 minut. Během pečení podle potřeby podléváme a potíráme výpekem.
  4. Jablka a cibulky nakrájíme na čtvrtky a přidáme asi 20 minut před dopečením ke kuřeti.
  5. Hotové kuře ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenými bramborami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}