Suroviny
4 porce
- 120g různých druhů salámů
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 50g strouhaného sýra
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 lžíce oleje
- 40g rozpuštěného másla
- 250g růžičkové kapusty
- 2 mrkve
Postup přípravy
- Salámy a rohlík nakrájené na kostičky promícháme s vejcem sýrem, petrželkou a solí. Při pokojové teplotě necháme asi 15 minut odležet.
- Do masa uděláme ze strany hluboká zářez, naplníme ho směsí a uzavřeme párátkem.
- Prsíčka zprudka opečeme na oleji. Pak je osolíme a dáme do pekáčku. Přelijeme je máslem a v troubě při 160°C pečeme asi 15-18 minut.
- Kapustu a mrkev očistíme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě. Obložíme jimi maso.