Nalezené recepty

Empanadas - taštičky z kynutého těsta (Chile)

Suroviny

4 porce

Těsto

  • 20g droždí
  • 500g hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 50g tuku
  • 1 žloutek
  • sůl

Náplň

  • 500g hovězího masa
  • 500g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • špetka sušeného oregana
  • 100g rozinek
  • 2 vejce
  • 100g oliv bez pecek

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme náplň. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. V pánvi rozpálíme olej a maso s cibulí na něm restujeme asi 10 minut. Ochutíme solí a oreganem, přidáme rozinky a dobře promícháme. Necháme rozležet do druhého dne.
  2. Následující den uvaříme vejce natvrdo (8-10 minut), oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Olivy přepůlíme nebo nakrájíme na plátky.
  3. Na těsto rozetřeme droždí se 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka a necháme vykynout kvásek. Zbylou mouku přesijeme do mísy. Tuk rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutek a osolíme je. Tuk i vaječné mléko přilijeme k mouce, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  4. Pak těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Na ně rozdělíme připravenou masovou náplň, kostičky vajec a olivy. Kolečka přehneme a okraje pečlivě stiskneme k sobě. Taštičky rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 15 minut dozlatova.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}