Nalezené recepty

Cannelloni plněné kuřecím masem a špenátem

Suroviny

  • 150g listového špenátu
  • 300g kuřecího masa
  • 40g anglické slaniny
  • 1 menší cibule
  • rostlinný olej
  • 1 vejce
  • 70ml smetany
  • sůl
  • mletý pepř
  • 16 cannellonů (polotovar)
  • 650g rajčat
  • 2 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • máslo na vymazání pekáče
  • 150g tvrdého strouhaného sýru

Postup přípravy

  1. Špenát spaříme vroucí vodou, ihned osušíme a jemně nasekáme. Maso, slaninu a cibuli rozkrájíme a umeleme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme mletou směs, kterou za stálého míchání osmahneme asi 8 minut, nakonec vmícháme špenát a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme ve smetaně a zamícháme do směsi. Podle chuti okořeníme.
  2. Na omáčku nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, protlak, tymián, bobkový list, sůl, pepř a omáčku 15 minut vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec ji propasírujeme přes cedník a dokořeníme.
  3. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem, troubu rozpálíme na 190°C. Canellonni naplníme 2 - 3 lžícemi nádivky a ukládáme do pekáče. Pak je přelijeme rajskou omáčkou, aby byly rolky zakryté, a posypeme je polovinou strouhaného sýra. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme asi 35 minut, dokud vrch nezhnědne. Těsně před vyjmutím z trouby cannelloni posypeme zbývajícím sýrem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}