Suroviny
4 porce
- 350g propláchnutého čerstvého špenátu
- špetka kypřícího prášku
- 4 kuřecí prsa
- mletý černý pepř
- sůl, 80g šunky
- 200g plísňového sýra (např. nivy)
- 1 menší cibule
- 30g másla
- 200ml smetany ke šlehání
- tuk na plech
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody přidáme kypřící prášek a špenát, který spaříme. Vodu slijeme a špenát zchladíme.
- Prsa nařízneme, rozložíme na pláty, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na ně část špenátu, šunky a špalíčky sýra. Maso přehneme a spíchneme párátkem. Kapsy pečeme při 180°C asi 20 minut.
- Na másle zpěníme kostičky cibule. Přidáme zbylý, překrájený špenát a smetanu. Dusíme do zhoustnutí, nakonec dosolíme.
- Podáváme s vařenými brambory.