Nalezené recepty

Španělská paella

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí stehna
  • olej na smažení
  • sůl
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 200g vepřové kýty
  • 1 pikantní klobása
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 100g zelených fazolek
  • mletý černý pepř
  • špetka šafránu
  • 250g plody moře
  • 300g rýže
  • 600ml vývaru
  • 150g hrášku

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna nakrájíme na kousky a opečeme je na oleji. Osolíme je a vyjmeme.
  2. Do pánve vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Vše zpěníme, přidáme nakrájené vepřové maso a opečeme.
  3. Poté vložíme klobásu nakrájenou na kostičky, papriku, oloupaná rajčata a fazolky. Směs opepříme, dochutíme šafránem a chvíli dusíme.
  4. Přidáme plody moře a zase chvíli dusíme.
  5. Na pekáči rozehřejeme olej a vsypeme do něj opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Pak ji osolíme a zalijeme vývarem.
  6. Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a vše rovnoměrně rozložíme na pekáči. Vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
  7. Ke konci pečení přisypeme hrášek a pekáč odkryjeme, aby se voda vypařila. Mořské plody můžeme nahradit rybím filé.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}