Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- olej na smažení
- sůl
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 200g vepřové kýty
- 1 pikantní klobása
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 100g zelených fazolek
- mletý černý pepř
- špetka šafránu
- 250g plody moře
- 300g rýže
- 600ml vývaru
- 150g hrášku
Postup přípravy
- Kuřecí stehna nakrájíme na kousky a opečeme je na oleji. Osolíme je a vyjmeme.
- Do pánve vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Vše zpěníme, přidáme nakrájené vepřové maso a opečeme.
- Poté vložíme klobásu nakrájenou na kostičky, papriku, oloupaná rajčata a fazolky. Směs opepříme, dochutíme šafránem a chvíli dusíme.
- Přidáme plody moře a zase chvíli dusíme.
- Na pekáči rozehřejeme olej a vsypeme do něj opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Pak ji osolíme a zalijeme vývarem.
- Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a vše rovnoměrně rozložíme na pekáči. Vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
- Ke konci pečení přisypeme hrášek a pekáč odkryjeme, aby se voda vypařila. Mořské plody můžeme nahradit rybím filé.