Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 3 lžíce citronové šťávy
- sůl
- 200g jogurtu
- 1 lžíce bylinkového octa
- 2 lžíce oleje
- 5 stroužků česneku
- kousek zázvorového kořene
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- ½ lžičky kayenského pepře
- ½ lžičky mleté kurkumy
- pepř
Postup přípravy
- Z kuřecích stehen stáhneme kůži, omyjeme je, osušíme a několikrát nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí.
- Na marinádu rozetřeme jogurt s octem a olejem. Do marinády prolisujeme oloupaný zázvor a česnek. Koriandr a kmín roztlučeme v hmoždíři a přidáme do marinády. Okořeníme kayenským pepřem, kurkumou a pepřem. Dobře promícháme. Kuřecí stehna potřeme marinádou a přikryté je marinujeme zhruba 6 hodin.
- Plech vyložíme alobalem. Rozložíme na něj kuřecí stehna a pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.