Nalezené recepty

Kuře se šafránem a špagetami

Suroviny

4 porce

  • 1 svazek naťové cibulky
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 500g kuřecích řízků
  • 40g másla nebo rostlinného tuku
  • sůl
  • pepř
  • 500g špaget
  • na špičku nože mletého šafránu a mleté skořice
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 200ml kuřecího vývaru (z kostky)
  • 1 svazek petrželky

Postup přípravy

  1. Naťovou cibulku nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na kostičky. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky a ve 20g horkého tuku opečeme. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme.
  2. Těstoviny vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme zbylý tuk a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme skořici, šafrán, mouku a krátce osmahneme. Zředíme smetanou a vývarem. Omáčku povaříme při mírné teplotě zhruba 10 minut.
  3. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do ní pak vložíme maso a naťovou cibulku. Prohřejeme. Opatrně smícháme s těstovinami.
  4. Podáváme posypané sekanou petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}