Suroviny
4 porce
- 1 svazek naťové cibulky
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 500g kuřecích řízků
- 40g másla nebo rostlinného tuku
- sůl
- pepř
- 500g špaget
- na špičku nože mletého šafránu a mleté skořice
- 1 lžíci hladké mouky
- 250ml smetany ke šlehání
- 200ml kuřecího vývaru (z kostky)
- 1 svazek petrželky
Postup přípravy
- Naťovou cibulku nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na kostičky. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky a ve 20g horkého tuku opečeme. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme.
- Těstoviny vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme zbylý tuk a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme skořici, šafrán, mouku a krátce osmahneme. Zředíme smetanou a vývarem. Omáčku povaříme při mírné teplotě zhruba 10 minut.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do ní pak vložíme maso a naťovou cibulku. Prohřejeme. Opatrně smícháme s těstovinami.
- Podáváme posypané sekanou petrželkou.