Nalezené recepty

Bavorská křupavá pečeně

Suroviny

  • 1kg vepřového plecka s kůží
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 lžičku celého kmínu
  • 1 lžičku majoránky
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1 lžičku bazalky
  • 500ml tmavého piva
  • 1kg cibule, bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Kůži u masa nakrojíme ostrým nožem do kříže a maso potřeme solí a pepřem.
  3. Pekáč vymažeme olejem, maso do něj položíme kůží nahoru a posypeme kmínem a drcenými bylinkami. Podlijeme trochou piva.
  4. Cibuli nakrájíme na kousky a přidáme k masu.
  5. Pečeme v troubě asi 80 minut, občas znovu podlijeme pivem a 10 minut před vyjmutím masa z trouby potřeme kůži vypečenou šťávou a zapneme gril v troubě.
  6. Před nařezáním na plátky pečeni necháme asi 10 minut odležet v troubě s otevřenými dvířky.
  7. Na talíři ozdobíme plátky masa bylinkami a podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}