Suroviny
- 1kg vepřového plecka s kůží
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžičku celého kmínu
- 1 lžičku majoránky
- 1 lžičku tymiánu
- 1 lžičku bazalky
- 500ml tmavého piva
- 1kg cibule, bylinky na ozdobu
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Kůži u masa nakrojíme ostrým nožem do kříže a maso potřeme solí a pepřem.
- Pekáč vymažeme olejem, maso do něj položíme kůží nahoru a posypeme kmínem a drcenými bylinkami. Podlijeme trochou piva.
- Cibuli nakrájíme na kousky a přidáme k masu.
- Pečeme v troubě asi 80 minut, občas znovu podlijeme pivem a 10 minut před vyjmutím masa z trouby potřeme kůži vypečenou šťávou a zapneme gril v troubě.
- Před nařezáním na plátky pečeni necháme asi 10 minut odležet v troubě s otevřenými dvířky.
- Na talíři ozdobíme plátky masa bylinkami a podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím.