Suroviny
- Kuřecí řízky (možno i telecí nebo vepřové)
- sůl
- pepř
- máta peprná (nebo libeček)
- strouhanku vejce a mouku na trojobal
- plátky anglické slaniny ( stejný počet jako řízků)
- párky (stejný počet jako řízků)
- máslo na vymazání
- šlehačka
Postup přípravy
- Kuřecí řízky osolíme, opepříme, posypeme rozsekanou mátou peprnou nebo libečkem a mírně naklepeme.
- Potom kuře obalíme jako řízky na smažení. Na každý dáme špalíček anglické slaniny, nebo párek a stočíme.
- Zapékací mísu silně vymažeme máslem, stočené řízky dáme do mísy těsně vedle sebe a zalijeme šlehačkou tak, aby byly ponořeny. Uzavřeme pokličkou a dáme do rozpálené trouby na 15-20 minut.
- Potom pokličku odklopíme a dáme znovu do trouby dodělat, aby jídlo mělo zlatohnědou barvu. Podáváme s bramborovou kaší.