Nalezené recepty

Kuřecí stehýnka dobré nálady

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí stehýnka
  • sůl
  • 1 krajíc kmínového chleba
  • sádlo
  • 200 ml sladšího červeného vína
  • bílý pepř
  • skořice
  • zázvor
  • rozinky
  • 2 velká jablka
  • 1 špetka cukru

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehýnka osolíme, dáme do alobalu a pečeme 40-45 minut v troubě.
  2. Během pečení si připravíme omáčku. Na sádle uděláme tmavší topinku, kterou rozvaříme v červeném víně. Přes síto ji pak zpět do vína propasírujeme. Ochutíme oříškem nastrouhaného čerstvého zázvoru (nebo dáme 1/2 lžičky mletého zázvoru), kouskem celé skořice s hrstí máčených scezených rozinek. Dochutíme solí.
  3. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, poprášíme cukrem, nepatrně podlijeme a pod pokličkou mírně podusíme. Jablka nesmí být měkká. Jednotlivé porce stehýnek přelijeme omáčkou a ke každé porci dáme čtvrtku podušeného jablíčka.
  4. Podáváme s brambory vařenými v páře.
  5. Náš tip: Pro přípravu je třeba použít alobal.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}