Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehýnka
- sůl
- 1 krajíc kmínového chleba
- sádlo
- 200 ml sladšího červeného vína
- bílý pepř
- skořice
- zázvor
- rozinky
- 2 velká jablka
- 1 špetka cukru
Postup přípravy
- Kuřecí stehýnka osolíme, dáme do alobalu a pečeme 40-45 minut v troubě.
- Během pečení si připravíme omáčku. Na sádle uděláme tmavší topinku, kterou rozvaříme v červeném víně. Přes síto ji pak zpět do vína propasírujeme. Ochutíme oříškem nastrouhaného čerstvého zázvoru (nebo dáme 1/2 lžičky mletého zázvoru), kouskem celé skořice s hrstí máčených scezených rozinek. Dochutíme solí.
- Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, poprášíme cukrem, nepatrně podlijeme a pod pokličkou mírně podusíme. Jablka nesmí být měkká. Jednotlivé porce stehýnek přelijeme omáčkou a ke každé porci dáme čtvrtku podušeného jablíčka.
- Podáváme s brambory vařenými v páře.
- Náš tip: Pro přípravu je třeba použít alobal.