Suroviny
4 porce
- 8 větších brambor
- 1 selské kuře chlazené
- 8 stroužků česneku
- 4 rajčata
- 20 zelených oliv
- 300 ml suchého bílého vína
- směs strouhaných sýrů Mozzarella&Cheddar, provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
- Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme.
- Rajčata nakrájíme na plátky, olivy rozpůlíme.
- Na dno vymazané zapékací mísy dáme plátky brambor. Poklademe maso a nakrájenou zeleninu, přidáme oloupaný česnek. Nakonec zalijeme bílým vínem a posypeme provensálským kořením. Pečeme dozlatova asi hodinu.
- Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.