Nalezené recepty

Selské kuře na provensálský způsob

Suroviny

4 porce

  • 8 větších brambor
  • 1 selské kuře chlazené
  • 8 stroužků česneku
  • 4 rajčata
  • 20 zelených oliv
  • 300 ml suchého bílého vína
  • směs strouhaných sýrů Mozzarella&Cheddar, provensálské koření
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
  2. Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme.
  3. Rajčata nakrájíme na plátky, olivy rozpůlíme.
  4. Na dno vymazané zapékací mísy dáme plátky brambor. Poklademe maso a nakrájenou zeleninu, přidáme oloupaný česnek. Nakonec zalijeme bílým vínem a posypeme provensálským kořením. Pečeme dozlatova asi hodinu.
  5. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}