Nalezené recepty

Gratinované medailonky

Suroviny

4 porce

  • 100g vepřové panenky
  • 100g parmské šunky
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • 2-3 zelené papriky
  • 1 velká cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 300ml mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky koňaku
  • 100g nivy
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 5cm silné, které po obou stranách rukou lehce naklepeme.
  2. Pak každý medailonek ovineme po obvodu plátkem parmské šunky a pevně převážeme provázkem. Osolíme je a opepříme.
  3. Papriky očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na nudličky. Zeleninu rozdělíme na dno zapékací formy.
  4. V pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje, medailonky na něm zprudka opečeme, položíme je na zeleninu do formy a pokapeme výpekem.
  5. Do kastrůlku nalijeme zbylý olej, zahřejeme ho, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko a povaříme.
  6. Česnek oloupeme, prolisujeme ho do omáčky, kterou ochutíme koňakem. Na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
  7. Nakonec vmícháme nakrájenou nivu a necháme ji rozpustit.
  8. Medailonky přelijeme omáčkou a zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 15 minut.
  9. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}