Nalezené recepty

Kuřecí stehna s bylinkovým tvarohem

Suroviny

  • 80dkg kuřecích stehýnek
  • 15dkg tvarohu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • 30dkg plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 40dkg uzeného tofu
  • 2 barevné paprikové lusky
  • ½ svazku petrželové natě
  • ½ svazku pažitky
  • špetka máty
  • 6 - 7 bobkových listů
  • několik kapek světlé sójové omáčky
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným česnekem. Osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí, pažitkou a mátou. Přisypeme strouhanku a důkladně promícháme.
  2. Touto nádivkou naplníme kuřecí stehýnka v části pod kůžičkou a potom každé stehno zvlášť zabalíme do plátků anglické slaniny. Stehýnka se slaninou položíme vedle sebe na olejem vymazaný pekáč, osolíme, zakapeme směsí hořčice a malého množství sójové omáčky. Vložíme do trouby a při teplotě 180°C upečeme do červena.
  3. Tofu nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. Během toho přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať a paprikové lusky nakrájené na nudličky. Podáváme jako přílohu k pečeným kuřecím stehýnkům.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}