Kuřecí stehna s bylinkovým tvarohem
Suroviny
- 80dkg kuřecích stehýnek
- 15dkg tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce strouhanky
- 30dkg plátků anglické slaniny
- 2 lžíce zakysané smetany
- 40dkg uzeného tofu
- 2 barevné paprikové lusky
- ½ svazku petrželové natě
- ½ svazku pažitky
- špetka máty
- 6 - 7 bobkových listů
- několik kapek světlé sójové omáčky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným česnekem. Osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí, pažitkou a mátou. Přisypeme strouhanku a důkladně promícháme.
- Touto nádivkou naplníme kuřecí stehýnka v části pod kůžičkou a potom každé stehno zvlášť zabalíme do plátků anglické slaniny. Stehýnka se slaninou položíme vedle sebe na olejem vymazaný pekáč, osolíme, zakapeme směsí hořčice a malého množství sójové omáčky. Vložíme do trouby a při teplotě 180°C upečeme do červena.
- Tofu nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. Během toho přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať a paprikové lusky nakrájené na nudličky. Podáváme jako přílohu k pečeným kuřecím stehýnkům.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce