Kuřecí prsíčka s křehkým celerem
Suroviny
- 4 porce kuřecích prsíček (celkem 600g)
- 500g řapíkatého celeru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut stát. pak je opečeme z obou stran dozlatova na oleji a vložíme na 7 minut do trouby vyhřáté na 100°C.
- Mezitím omyjeme řapíkatý celer, nakrájíme ho na hranolky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Celer slijeme a lehce orestujeme nasucho na teflonové pánvi. Hotová kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přidáme celer a podáváme.
- Vhodná příloha jsou brambory nebo celozrnné pečivo.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce