Nalezené recepty

Pečené kuře na víně s estragonem

Suroviny

  • 2 lžíce mouky
  • 8 nasekaných lístků bazalky
  • ½ lžičky sušeného estragonu
  • ½ lžičky mleté papriky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 6 rozpůlených kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • ½ šálku suchého bílého vína (např. Chardonnay nebo Sauvignon blanc)
  • 2 malé nakrájené stroužky česneku
  • 1 šálek rozpůleného červeného hroznového vína bez peciček
  • ½ šálku pravého kuřecího vývaru
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí, pepřem a vytvoříme směs.
  2. Vložíme do ní kousky kuřete a zlehka je obalíme.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme na středně silném plameni olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zhnědnout. Přisypeme česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno.
  4. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké (asi 5 minut).
  5. Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citronovou šťávu a vše vaříme, až je omáčka horká.
  6. Kuřecí maso s hroznovým vínem přesypeme do nahřáté mísy a nenecháme je vychladnout. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří.
  7. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}