Nalezené recepty

Kuřecí řízky s ananasem a meduňkou

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky (prsa nebo vykostěná stehna - po 150g)
  • 4 plátky konzervovaného ananasu
  • 250g mraženého hrášku
  • 150ml kuřecího vývaru (i z kostky)
  • 100ml kysané smetany
  • 1 vrchovatá lžička kari koření
  • několik listů meduňky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí vykostěné řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme.
  2. Vyjmeme je a v alobalu udržujeme v teple.
  3. Ve vypečeném tuku rozpustíme máslo a na něm krátce osmahneme okapané ananasové plátky pokrájené na menší kousky. Vmícháme kari koření, mražený hrášek, podlijeme vývarem a krátce necháme pod pokličkou probublávat, pokud se hrášek neprohřeje.
  4. Přidáme smetanu, necháme projít varem a pak ještě na sníženém výkonu promícháme do zhoustnutí (asi 2 minuty), dle potřeby osolíme, opepříme a nakonec přidáme lístky meduňky.
  5. Kuřecí řízky vyjmeme z alobalu a vyteklou šťávu vmícháme do omáčky.
  6. Řízky přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s dušenou rýží a ozdobené několika lístky meduňky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}