Kuřecí řízky s ananasem a meduňkou
Suroviny
- 4 kuřecí řízky (prsa nebo vykostěná stehna - po 150g)
- 4 plátky konzervovaného ananasu
- 250g mraženého hrášku
- 150ml kuřecího vývaru (i z kostky)
- 100ml kysané smetany
- 1 vrchovatá lžička kari koření
- několik listů meduňky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí vykostěné řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme.
- Vyjmeme je a v alobalu udržujeme v teple.
- Ve vypečeném tuku rozpustíme máslo a na něm krátce osmahneme okapané ananasové plátky pokrájené na menší kousky. Vmícháme kari koření, mražený hrášek, podlijeme vývarem a krátce necháme pod pokličkou probublávat, pokud se hrášek neprohřeje.
- Přidáme smetanu, necháme projít varem a pak ještě na sníženém výkonu promícháme do zhoustnutí (asi 2 minuty), dle potřeby osolíme, opepříme a nakonec přidáme lístky meduňky.
- Kuřecí řízky vyjmeme z alobalu a vyteklou šťávu vmícháme do omáčky.
- Řízky přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s dušenou rýží a ozdobené několika lístky meduňky.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce