Nalezené recepty

Vepřové kotlety v zelí

Suroviny

4 porce

  • 2 cibule
  • 80g sádla
  • 1 lžíce sladko papriky
  • 400g kysaného zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky celého kmínu
  • 250g kysané smetany
  • dle chuti krupicový cukr a sůl
  • 2 lžíce sekaných lístečků meduňky
  • 4 vepřové kotlety
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V kastrolu na části sádla ji osmahneme. Zaprášíme moukou a ihned podlijeme trochou vody.
  2. Zelí překrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce k cibuli.
  3. Dochutíme ho 2 prolisovanými stroužky česneku a kmínem a necháme dusit.
  4. Asi po 10 minutách vmícháme smetanu a podle chuti osladíme a přisolíme.
  5. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou meduňku.
  6. Kotlety očistíme a na okraji několikrát nařízneme.
  7. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme zbylým prolisovaným česnekem.
  8. Na zbytku sádla je opečeme po obou stranách dozlatova.
  9. Upečené kotlety vložíme do kastrolu se zelím.
  10. Přelijeme je tukem z opékání a vše prohřejeme.
  11. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}