Suroviny
4 porce
- 2 cibule
- 80g sádla
- 1 lžíce sladko papriky
- 400g kysaného zelí
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky celého kmínu
- 250g kysané smetany
- dle chuti krupicový cukr a sůl
- 2 lžíce sekaných lístečků meduňky
- 4 vepřové kotlety
- mletý černý pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V kastrolu na části sádla ji osmahneme. Zaprášíme moukou a ihned podlijeme trochou vody.
- Zelí překrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce k cibuli.
- Dochutíme ho 2 prolisovanými stroužky česneku a kmínem a necháme dusit.
- Asi po 10 minutách vmícháme smetanu a podle chuti osladíme a přisolíme.
- Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou meduňku.
- Kotlety očistíme a na okraji několikrát nařízneme.
- Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme zbylým prolisovaným česnekem.
- Na zbytku sádla je opečeme po obou stranách dozlatova.
- Upečené kotlety vložíme do kastrolu se zelím.
- Přelijeme je tukem z opékání a vše prohřejeme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem.