Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 125g žampionů
- 125g hlívy ústřičné
- 100ml smetany (12%)
- 50ml pomerančové šťávy
- 50ml bílého rumu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 lžic másla
- 2 lžíce medu
- 1 lžic grilovacího koření
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí prsa opláchneme a osušíme, posolíme a posypeme grilovacím kořením. Poté je dáme asi na 20 minut marinovat do pomerančové šťávy.
- V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a marinované maso na něm z každé strany 3 minuty restujeme. Potřeme je medem a ještě krátce opečeme. Pak maso dáme do pekáčku, velice lehce je podlijeme vodou a v předehřáté troubě dopékáme při 150°C asi 15 minut.
- Žampiony s hlívou očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na kostičky, česnek prolisujeme.
- Do výpeku s kuřete dáme zbylé máslo a houby na něm 5 minut restujeme. Potom přidáme česnek, cibuli, rum, smetanu a krátce vše povaříme.
- Kuře s houbami podáváme s bramborovými kroketami.