Nalezené recepty

Rumové kuře s houbami

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí prsa
  • 125g žampionů
  • 125g hlívy ústřičné
  • 100ml smetany (12%)
  • 50ml pomerančové šťávy
  • 50ml bílého rumu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžic grilovacího koření
  • sůl

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme, posolíme a posypeme grilovacím kořením. Poté je dáme asi na 20 minut marinovat do pomerančové šťávy.
  2. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a marinované maso na něm z každé strany 3 minuty restujeme. Potřeme je medem a ještě krátce opečeme. Pak maso dáme do pekáčku, velice lehce je podlijeme vodou a v předehřáté troubě dopékáme při 150°C asi 15 minut.
  3. Žampiony s hlívou očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na kostičky, česnek prolisujeme.
  4. Do výpeku s kuřete dáme zbylé máslo a houby na něm 5 minut restujeme. Potom přidáme česnek, cibuli, rum, smetanu a krátce vše povaříme.
  5. Kuře s houbami podáváme s bramborovými kroketami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}