Nalezené recepty

Česnekové kuře s tymiánem

Suroviny

4 porce 

  • 1 kuře
  • 1 hlavička česneku
  • 100g černých oliv
  • 5ml citronové šťávy
  • 6 větviček čerstvého tymiánu
  • 6 větviček čerstvého estragonu
  • 5 ml citronové šťávy
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 3 rajčata

Postup přípravy

  1. Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivy nasekáme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme.
  2. Do citronové šťávy přidáme olivový olej, česnek, olivy a nasekaný tymián a estragon. Dochutíme mletým pepřem a solí. Vše dobře promícháme a touto směs potřeme kuře zvenku i zevnitř.
  3. Kuře položíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a přiklopíme. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180°C pečeme asi 90 minut.
  4. Během pečení kuře lehce podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a kuře dopečeme dozlatova.
  5. Upečené kuře naporcujeme a podáváme s bramborami nebo s rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}