Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 5g mořských řas (např.wakame)
- sůl, 200g sterilovaných žampionů
- 1 malá cuketa
- 1 mrkev
- 2 chilli papričky
- olej na smažení
- 100ml drůbežího vývaru
- 2 lžíce bílého vína
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce pikantní plnotučné hořčice
Postup přípravy
- Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na tenčí nudličky. Mořské řasy namočíme do studené vody. Když změknou, pokrájíme je na nudličky.
- Žampiony překrojíme, cuketu nakrájíme na úzké špalíčky, mrkev na kolečka. Chilli papričky nasekáme nadrobno.
- Ve woku rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme nudličky masa. Přidáme žampiony, cuketu, mrkev, chilli papričky a mořské řasy. Vše opékáme asi 5 minut.
- Maso se zeleninou vyjmeme z pánve, do které nalijeme vývar, víno, sójovou omáčku a hořčici. Vše mícháme do zhoustnutí. Na talířích přelijeme masovou směs hořčičnou omáčkou a podáváme s rýží.