Nalezené recepty

Řízky s medovou omáčkou

Suroviny

  • 200g rýže basmati
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 limetky
  • 1 mango
  • 4 vepřové nebo kuřecí řízky (asi po 160g)
  • 1 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme a krátce na něm osmahneme rýži. Přilijeme 400ml osolené vody a rýži dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
  2. Limetky omyjeme horkou vodou a osušíme je. Jednu limetku oloupeme a kůru nakrájíme na tenké nudličky. Šťávu vymačkáme. Druhou limetku nakrájíme na tenké dílky.
  3. Mango oloupeme. Dužinu odřízneme od pecky v dílcích a rozkrájíme na kostičky. Mango opékáme asi 2 minuty na 1 lžíci másla, vyjmeme, přikryjeme a udržujeme vteple.
  4. Řízky omyjeme a dobře osušíme. Osolíme a opepříme. Opékáme je na rozehřátém oleji po každé straně asi 4-5 minut. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
  5. Výpeček ze smažení řízků rozředíme jablečným octem a necháme přejít varem. Pak vmícháme med, limetkovou kůru a zázvor a asi 2 minuty povaříme. Přidáme limetkovou šťávu, krátce prohřejeme, vložíme řízky a necháme povařit na mírném ohni.
  6. Řízky s medovou omáčkou, mangem a rýží rozdělíme na předehřáté talíře. Podáváme zdobené limetkovými dílky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}