Suroviny
4 porce
- 2 cibule
- 8 kuřecích paliček
- 3 lžíce oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžičky mleté papriky
- 200g cherry rajčátek
- 1 zelenou a 1 žlutou papriku
- 100g žampionů
- asi 1 lžíci hladké mouky
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kuřecí paličky očistíme.
- V kastrolu či hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kuřecí paličky a opečeme je. Pak je osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, podlijeme a pod pokličkou dusíme asi 40 minut.
- Rajčátka opláchneme, papriky se žampiony očistíme. Rajčata přepůlíme, papriky nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky. Vše přidáme do kastrolu a podusíme doměkka.
- Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a asi pět minut povaříme. Perkelt nakonec dochutíme solí i pepřem a odstavíme.