Nalezené recepty

Perkelt s bylinkovou rýží

Suroviny

4 porce

  • 2 cibule
  • 8 kuřecích paliček
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 200g cherry rajčátek
  • 1 zelenou a 1 žlutou papriku
  • 100g žampionů
  • asi 1 lžíci hladké mouky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kuřecí paličky očistíme.
  2. V kastrolu či hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kuřecí paličky a opečeme je. Pak je osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, podlijeme a pod pokličkou dusíme asi 40 minut.
  3. Rajčátka opláchneme, papriky se žampiony očistíme. Rajčata přepůlíme, papriky nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky. Vše přidáme do kastrolu a podusíme doměkka.
  4. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a asi pět minut povaříme. Perkelt nakonec dochutíme solí i pepřem a odstavíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}