Nalezené recepty

Kuře pečené v soli

Suroviny

  • 1 kuře (očištěné, bez drůbků)
  • asi 2kg hrubé soli
  • čerstvý rozmarýn na ozdobu

Postup přípravy

  1. Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Kusy špejle naostříme a sešpendlíme jimi okraje břišního otvoru tak, aby se dovnitř nedostala sůl. Nohy svážeme provázkem, nebo nařízneme kůži ve spodní části jedné nohy a druhou tímto otvorem prostrčíme.
  2. Pekáček vyložíme dvojitou vrstvou alobalu. Do pekáčku na alobal nasypeme vrstvu soli vysokou asi 1cm. Položíme na ni kuře a opatrně na něj navlhčenou sůl přitiskáváme, až ho celé obalíme.
  3. Kuře pevně zabalíme do alobalu. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 90 minut (podle velikosti).
  4. Pekáček vyjmeme z trouby, rozbalíme alobal a solnou krustu rozbijeme. Z kuřete odstraníme zbytky soli a ozdobíme rozmarýnem.
  5. Podáváme s pečenou zeleninou a pečivem.

Tip: Aby byla směs pevnější, můžeme sůl smíchat s vyšlehaným bílkem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}