Nalezené recepty

Marinované kotlety

Suroviny

4 porce

  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 1 lžíce drceného pepře
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl
  • 50ml koňaku nebo brandy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 vepřové kotlety (800g)
  • 200g lučiny
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • 8 větších brambor
  • 6 lžic oleje
  • 1 celý čerstvý ananas
  • 1 malá červená feferonka

Postup přípravy

  1. Promícháním kečupu, hořčice, sardelové pasty, drceného pepře, worcesteru, špetky soli, koňaku a olivového oleje připravíme marinádu.
  2. Kotlety očistíme, potřeme marinádou a necháme v chladu odležet alespoň dvě hodiny.
  3. Lučinu rozmícháme se změklým máslem a pažitkou.
  4. Brambory opláchneme, osušíme, křížem nařízneme do poloviny a naplníme ochucenou lučinou. Každou zvlášť zabalíme do alobalu potřeného olejem, položíme na plech a pečeme při 190°C asi 20 minut.
  5. Marinované maso opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách asi 5 minut. Hotové uchováme v teple.
  6. Ananas oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 5mm.
  7. Očištěnou feferonku nakrájíme najemno.
  8. Kolečka ananasu opečeme dozlatova, přidáme feferonku a krátce orestujeme.
  9. Kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s plněnými bramborami a ananasem. Zdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}