Suroviny
4 porce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička sardelové pasty
- 1 lžíce drceného pepře
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- sůl
- 50ml koňaku nebo brandy
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 vepřové kotlety (800g)
- 200g lučiny
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 8 větších brambor
- 6 lžic oleje
- 1 celý čerstvý ananas
- 1 malá červená feferonka
Postup přípravy
- Promícháním kečupu, hořčice, sardelové pasty, drceného pepře, worcesteru, špetky soli, koňaku a olivového oleje připravíme marinádu.
- Kotlety očistíme, potřeme marinádou a necháme v chladu odležet alespoň dvě hodiny.
- Lučinu rozmícháme se změklým máslem a pažitkou.
- Brambory opláchneme, osušíme, křížem nařízneme do poloviny a naplníme ochucenou lučinou. Každou zvlášť zabalíme do alobalu potřeného olejem, položíme na plech a pečeme při 190°C asi 20 minut.
- Marinované maso opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách asi 5 minut. Hotové uchováme v teple.
- Ananas oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 5mm.
- Očištěnou feferonku nakrájíme najemno.
- Kolečka ananasu opečeme dozlatova, přidáme feferonku a krátce orestujeme.
- Kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s plněnými bramborami a ananasem. Zdobíme bylinkami.