Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 800g brambor
- 500g mladé karotky
- olej na opečení
- 100g másla na brambory a karotku
- sůl
- bylinky (sušené provensálské)
- bílý pepř
- cukr
- muškátový květ
Postup přípravy
- Kuřecí maso opláchneme a osušíme. Pak zlehka naklepeme, okořeníme a osolíme, potřeme olejem a necháme asi 60 minut odpočinout.
- Pak prudce opečeme z obou stran dozlatova a vložíme na asi 40 minut do trouby, vyhřáté na 80°C.
- Mezitím uvaříme brambory, oloupeme a vykrájíme do menších tvarů nebo ozdobných kuliček. Karotku očistíme a podusíme na másle s trochou soli a cukru. Dochutíme bílým pepřem a muškátem.
- Při podávání maso pokrájíme na plátky. Uvařené brambory posypte čerstvě nakrájenou pažitkou, které pokrm nejen krásně ozdobí, ale dodá i potřebný vitamin C.
Tip: Takto upravené maso můžeme podávat s lehkým bílým vínem.