Nalezené recepty

Kuřecí prsa s bylinkami, karotkou a vařeným bramborem

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 800g brambor
  • 500g mladé karotky
  • olej na opečení
  • 100g másla na brambory a karotku
  • sůl
  • bylinky (sušené provensálské)
  • bílý pepř
  • cukr
  • muškátový květ

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso opláchneme a osušíme. Pak zlehka naklepeme, okořeníme a osolíme, potřeme olejem a necháme asi 60 minut odpočinout.
  2. Pak prudce opečeme z obou stran dozlatova a vložíme na asi 40 minut do trouby, vyhřáté na 80°C.
  3. Mezitím uvaříme brambory, oloupeme a vykrájíme do menších tvarů nebo ozdobných kuliček. Karotku očistíme a podusíme na másle s trochou soli a cukru. Dochutíme bílým pepřem a muškátem.
  4. Při podávání maso pokrájíme na plátky. Uvařené brambory posypte čerstvě nakrájenou pažitkou, které pokrm nejen krásně ozdobí, ale dodá i potřebný vitamin C.

Tip: Takto upravené maso můžeme podávat s lehkým bílým vínem.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}