Nalezené recepty

Valašská křidélka

Suroviny

3 porce

  • 1000g kuřecích křidélek
  • 3 lžíce švestkových povidel
  • 2dcl bílého vína
  • 5 lžiček česnekové pasty
  • 1 lžíce Maggi Bylinek česnek a petržel
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu

Postup přípravy

  1. Křídla rozkrájíme v kloubu na jednotlivé články a dáme je smažit do fritézy nebo na pánev.
  2. Potom v kastrůlku zkaramelizujeme cukr a svaříme víno. Přidáme povidla, sojovou omáčku, bramborový škrob a česnekovou pastu. Až se víno částečně odpaří a směs zmedovatí, je hotovo.
  3. Z křidélek scedíme olej a dáme je na suchou pánev. Okořeníme M Bylinkami česnek a petržel.
  4. Nakonec vlijeme na maso povidlovou směs. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat chilli.
  5. Podáváme s chlebem a slenkou bílého vína nebo pivem.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}