Suroviny
3 porce
- 1000g kuřecích křidélek
- 3 lžíce švestkových povidel
- 2dcl bílého vína
- 5 lžiček česnekové pasty
- 1 lžíce Maggi Bylinek česnek a petržel
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce bramborového škrobu
Postup přípravy
- Křídla rozkrájíme v kloubu na jednotlivé články a dáme je smažit do fritézy nebo na pánev.
- Potom v kastrůlku zkaramelizujeme cukr a svaříme víno. Přidáme povidla, sojovou omáčku, bramborový škrob a česnekovou pastu. Až se víno částečně odpaří a směs zmedovatí, je hotovo.
- Z křidélek scedíme olej a dáme je na suchou pánev. Okořeníme M Bylinkami česnek a petržel.
- Nakonec vlijeme na maso povidlovou směs. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat chilli.
- Podáváme s chlebem a slenkou bílého vína nebo pivem.