Suroviny
- 400g kuřecího filé
- 2 vejce
- 120 - 150g veky (bagety)
- 80g másla
- 3 lžičky kečupu
- sůl, rostlinný olej
- Na ozdobení:
- půlka citronu
- 5 oliv
- 1 cibule
- zelená cibulová nať
- listy hlávkového salátu
Postup přípravy
- Veku necháme jeden den oschnout, pak ji nakrájíme na krajíčky a ještě na tenké nudličky.
- Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme a nasolíme. Vejce rozšleháme v misce s trochou mléka a mírně osolíme. Pak přidáme na tenké nudličky nakrájenou veku. Porce masa důkladně obalíme v rozšlehaných vejcích a nudličkách veky.
- Na pánvi rozpálíme olej a řízky v něm 30 minut smažíme z obou stran.
- Před podáváním pokrm zdobíme olivami a dílky citronu.