Suroviny
4 porce
- 800g vepřové kotlety s kostí
- 320g scezené sterilované baby karotky
- 2 větší oloupané brambory
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 a ½ lžíce dijonské hořčice
- mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Kotlety rozdělíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje zprudka opečeme.
- Poté je v pekáčku vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme při 170°C.
- Brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Na oleji je osmažíme dozlatova.
- Upečené kotlety osušíme, z vrchní strany je potřeme hořčicí a posypeme osmaženými strouhanými brambory.
- Karotky na másle prohřejeme a osolíme. Podáváme s kotletami a kroketami.