Suroviny
4 porce
- 600g kuřecích prsou
- 1 lžíce vegety
- šťáva z ½ citrónu
- 200g žampionů (nebo jiných hub)
- 1 červená paprika
- 1 malá cuketa
- 2 karotky
- 100g cherry rajčátek
- olej na smažení
- sůl
- mletý bílý pepř
- 250g zakysané smetany
- 2 vejce
- 150g polohrubé mouky
- 3 lžíce hladké mouky, zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy
- Maso očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Posypejte je vegetou, pokapejte citronovou šťávou a nechte v chladničce odležet.
- Houby očistěte, krátce propláchněte vodou a nakrájejte na kousky. Všechnu zeleninu očistěte a omyjte. Papriku, cuketu a karotky nakrájejte na dlouhé proužky, rajčátka ponechejte v celku. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a houby orestujte. Přidejte karotku s paprikou i rajčátky a krátce osmažte. Nakonec vložte cuketu a vše poduste. Osolte a opepřete.
- Smetanu, vejce, polohrubou mouku a špetku soli vyšlehejte vidličkou na hladké těstíčko, o něco hustější než palačinkové.
- Kousky kuřete obalte v hladké mouce a potom v těstíčku. V pánvi rozpalte olej a kuřecí Nigerky osmažte ze všech stran dozlatova. Vyjměte je, nechte okapat na ubrousku a rozdělte na talíře. Přidejte orestovanou zeleninu s houbami a dozdobte petrželkou. Pro lepší chuť můžete do těstíčka přidat vegetu.