Nalezené recepty

Kuřecí řízky ve vinném těstíčku

Suroviny

4 porce

  • 800g kuřecích prsou
  • 1 vejce
  • asi 100ml bílého vína
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • olej na smažení
  • sůl
  • 2 stonky očištěného řapíkatého celeru nakrájeného na špalíčky
  • 8 očištěných a rozpůlených růžičkových kapustiček
  • 1 chilli paprička na ozdobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme a necháme 10 minut odležet.
  2. Těstíčko: Rozšlehané vejce smícháme s vínem. Přidáme mouku, sůl a mletou papriku. Vytvoříme polotekuté těstíčko.
  3. Plátky masa postupně namáčíme do těstíčka, ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
  4. Celer a kapustičky, povařené v osolené vodě doměkka, podáváme k masu. Zdobíme chilli.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}