Suroviny
4 porce
- 800g kuřecích prsou
- 1 vejce
- asi 100ml bílého vína
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- olej na smažení
- sůl
- 2 stonky očištěného řapíkatého celeru nakrájeného na špalíčky
- 8 očištěných a rozpůlených růžičkových kapustiček
- 1 chilli paprička na ozdobu
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme a necháme 10 minut odležet.
- Těstíčko: Rozšlehané vejce smícháme s vínem. Přidáme mouku, sůl a mletou papriku. Vytvoříme polotekuté těstíčko.
- Plátky masa postupně namáčíme do těstíčka, ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Celer a kapustičky, povařené v osolené vodě doměkka, podáváme k masu. Zdobíme chilli.