Cibule nadívaná kuřecím masem
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 8 cibulí
- olivový olej
- 50g anglické slaniny
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- zelenou petrželku
- 40g parmezánu
- 15dkg slanina
Postup přípravy
- Oloupejte 8 větších cibulí, seřízněte vršek a cibule vydlabejte.
- Vydlabané cibule dejte na pařák a 7 minut je povařte v páře, vyndejte a osušte. Vydlabané vnitřky jemně nasekejte.
- Na 3 lžících olivového oleje zpěňte jemně nakrájenou anglickou slaninu, vydlabanou nasekanou cibuli, přidejte drobně nasekané kuřecí maso a několik minut zvolna opékejte, až je maso hotové.
- Odstavte z ohně, vmíchejte podle chuti drcený kmín, pepř, sůl, jemně nasekanou zelenou petrželku a nastrouhaný parmezán.
- Směsí naplňte cibule, položte je na rošt, zakryjte jemně nastrouhaným parmezánem a tenkými plátky slaniny.
- Zapečte je asi 10-15 minut v předehřáté troubě nebo pod grilem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce