Nalezené recepty

Masová terina se sušenými švestka

Suroviny

  • 430 g mletého masa (směsi drůbežího s libovým vepřovým)
  • 200g kuřecích prsou
  • 200g plátků anglické slaniny
  • 140g sušených švestek
  • 120g plátků vepřové šunky
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 vejce
  • 40g vlašských ořechů
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Mleté maso dobře promícháme s utřeným česnekem, vejcem a strouhankou, osolíme, opepříme. Rada: Mleté maso bude velice jemné, když je nasekáme ponorným mixérem.
  2. Obdélníkovou formu dlouhou asi 25 cm vyložíme alobalem, aby přesahoval přes horní okraje formy. Dno i stěny poklademe plátky slaniny tak, aby přesahovaly mírně přes sebe a také přečnívaly přes okraj formy.
  3. Dno potřeme vrstvou ochuceného mletého masa, poklademe ho polovinou petrželky zbavené stonků a zakryjeme ji částí plátků šunky nakrájených na proužky. Na ně v pruzích položíme sušené švestky a vlašské ořechy, opět zakryjeme proužky šunky, poklademe zbylou petrželkou a na ni rozložíme na nudličky nakrájené kuřecí maso, které potřeme zbylým mletým masem. Povrch zakryjeme přečnívajícími plátky slaniny a náplň ve formě rukama přitlačíme
  4. Na závěr přes slaninu přeložíme oba volné konce alobalu a formu vložíme do pekáčku, který naplníme teplou vodou tak, aby dosahovala do tří čtvrtin formy. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 150-160°C a pečeme asi 150 minut. Upečenou terinu podáváme buď teplou, nakrájenou na plátky, nebo výpek slijeme, maso ve formě zatížíme, necháme vychladnout a pak nakrájíme na plátky.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}