Suroviny
4 porce
- 800g vepřové pečeně
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- ½ menší hlávky červeného zelí nakrouhaného na tenké nudličky
- 1 cibule
- 3 lžíce sádla
- 3 hřebíčky
- 2 bobkové listy
- mletý černý pepř
- 3 lžíce rybízové marmelády
- 150mkl červeného vína
- asi 3 lžíce vinného octa
Postup přípravy
- V pekáčku na oleji opečeme maso ze všech stran.
- Osolíme ho, okmínujeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme při 190°C asi 80 minut.
- Dle potřeby podléváme vodou.
- Měkkou pečeni vyjmeme a uchováme v teple.
- Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
- Zalijeme trochou vody a asi 10 minut provaříme.
- Na sádle orestujeme kostičky cibule, přidáme zelí, sůl, koření, marmeládu, víno a ocet.
- Promícháme a dusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vodu.