Nalezené recepty

Vepřová pečínka s dánským zelím

Suroviny

4 porce

  • 800g vepřové pečeně
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ½ menší hlávky červeného zelí nakrouhaného na tenké nudličky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 3 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • mletý černý pepř
  • 3 lžíce rybízové marmelády
  • 150mkl červeného vína
  • asi 3 lžíce vinného octa

Postup přípravy

  1. V pekáčku na oleji opečeme maso ze všech stran.
  2. Osolíme ho, okmínujeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme při 190°C asi 80 minut.
  3. Dle potřeby podléváme vodou.
  4. Měkkou pečeni vyjmeme a uchováme v teple.
  5. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
  6. Zalijeme trochou vody a asi 10 minut provaříme.
  7. Na sádle orestujeme kostičky cibule, přidáme zelí, sůl, koření, marmeládu, víno a ocet.
  8. Promícháme a dusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vodu.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}