Kuřecí křidélka v křupavém kabátku
Suroviny
- 30 kuřecích křidélek
- lžička mleté pálivé a lžička sladké papriky
- lžička medu
- sójová omáčka
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Křidélka potřeme den předem směsí papriky rozmíchané ve vlažném oleji. Vložíme do mísy, zakapeme sójovkou, ještě je pokapeme olejem a necháme v chladnu proležet.
- Druhý den vložíme i s olejem do pekáče, osolíme, potřeme vodou rozředěným medem, podlijeme troškou vody a pečeme v troubě dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší a se zelným nebo okurkovým salátem.
- Křupavá křidélka můžeme připravit i na venkovním grilu. Jako příloha se hodí bílý chléb, opečené brambory nebo bramborová kaše. Vhodný je i zeleninový salát.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce