Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce medu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička sušeného oregána
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 velká kuřecí stehna
- alobal
Postup přípravy
- Troubu vyhřejeme na 200°C. Česnek oloupeme, prolisujeme do misky a spolu s rajčatovým protlakem, medem, worcesterskou omáčkou, oreganem, olivovým olejem vymícháme na pastu. Dobře osolíme a opepříme.
- Kuřecí stehna umyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rovnoměrně potřeme připravenou pastou.
- Kuřecí stehna uložíme do mělké pánvičky a dáme do horké trouby.
- Maso pečeme asi 30 minut. Je-li povrch příliš tmavý, zakryjeme ho alobalem. Jak se přesvědčíme, že je maso hotové? Potravinovou jehlou vpíchneme do nejtlustější části stehna. Vyteče-li čirá šťáva, stehno je upečené.