Suroviny
4 porce
- 1 očištěné rozporcované kuře
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml smetany
- 50g másla
- 40g hladké mouky
- 2 žloutky
- 3 lžíce oleje
- 2 hrsti sekaných bylinek
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- hladká mouka na obalení
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Kousky kuřete osolíme, opepříme, potřeme paprikou a obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji kuře opečeme. Poté je podlijeme trochou vody a pečeme v troubě při 190°C asi 60 minut. Přeléváme výpekem.
- Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a 15 minut povaříme.
- Omáčku odstavíme a zjemníme žloutkem, rozšlehaným ve smetaně. Přidáme bylinky, sůl a bílý pepř. Prohřejeme ji (nevaříme!) a podáváme k pečenému kuřeti.