Nalezené recepty

Paprikové kuře s bylinkovou omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 1 očištěné rozporcované kuře
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml smetany
  • 50g másla
  • 40g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 hrsti sekaných bylinek
  • mletá červená paprika
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka na obalení
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Kousky kuřete osolíme, opepříme, potřeme paprikou a obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji kuře opečeme. Poté je podlijeme trochou vody a pečeme v troubě při 190°C asi 60 minut. Přeléváme výpekem.
  2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a 15 minut povaříme.
  3. Omáčku odstavíme a zjemníme žloutkem, rozšlehaným ve smetaně. Přidáme bylinky, sůl a bílý pepř. Prohřejeme ji (nevaříme!) a podáváme k pečenému kuřeti.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}