Nalezené recepty

Kuře pečené v zelí

Suroviny

4 porce

  • 1 kuře (1200g)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 mrkve
  • 1 velká červená cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 4 lžíce sekaného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 6 kuliček jalovce
  • špetka muškátového oříšku
  • 4 vepřové klobásy
  • 2 lžíce přírodního cukru
  • 200ml červeného vína
  • 250ml kuřecího vývaru
  • 400g červeného zelí
  • 2 lžíce másla
  • bylinky na dozdobení

Postup přípravy

  1. Kuře na prsou nařízneme a vykostíme. Kosti nasekáme na malé kousky. Vykostěné kuře naporcujeme na 8 dílů. V kastrolu rozpálíme olej a kosti opečeme dohněda. Vyjmeme je a ve výpeku opečeme osolené a opepřené porce kuřete. Mezitím nakrájíme mrkev, cibuli, řapíkatý celer a česnek.
  2. Maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, petrželku a tymián. Okořeníme bobkovým listem, paprikou, jalovcem a muškátovým oříškem. Přidáme nakrájenou klobásu, zasypeme cukrem a vše necháme za občasného promíchání zkaramelizovat. Přilijeme víno a vývar a povaříme.
  3. Červené zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Do kastrolu vrátíme opečené kuřecí maso, nasypeme na ně zelí a položíme máslo. Přiklopíme poklicí a vše dusíme při 180°C asi 30 minut doměkka.
  4. Hotové kuře dochutíme solí a pepřem, ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}