Nalezené recepty

Kuřecí křidélka na medu

Suroviny

4 porce

  • 16 kuřecích křidélek
  • 200-300ml červeného vína
  • 1 lžíce medu
  • 3-6 stroužků česneku
  • 1 lžička mletého nebo kousek čerstvého zázvoru
  • olivový olej
  • pepř
  • grilovací koření

Postup přípravy

  1. Kuřecí křídla omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, nůžkami z nich odstřiháme špičky.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Smícháme červené víno, sójovou omáčku a med a krátce povaříme, aby se med rozpustil. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor. Směs nalijeme do mísy a naložíme do něj křídla tak, aby byla celá ponořená. Necháme je marinovat 12-24 hodin. Během této doby je můžeme obracet.
  3. Troubu vyhřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Křídla naskládáme natěsno do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Opepříme, posypeme grilovacím kořením a zalijeme marinádou. Pečeme v troubě 30-40 minut.
  4. Podáváme s vařenou rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}