Suroviny
4 porce
- 16 kuřecích křidélek
- 200-300ml červeného vína
- 1 lžíce medu
- 3-6 stroužků česneku
- 1 lžička mletého nebo kousek čerstvého zázvoru
- olivový olej
- pepř
- grilovací koření
Postup přípravy
- Kuřecí křídla omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, nůžkami z nich odstřiháme špičky.
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Smícháme červené víno, sójovou omáčku a med a krátce povaříme, aby se med rozpustil. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor. Směs nalijeme do mísy a naložíme do něj křídla tak, aby byla celá ponořená. Necháme je marinovat 12-24 hodin. Během této doby je můžeme obracet.
- Troubu vyhřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Křídla naskládáme natěsno do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Opepříme, posypeme grilovacím kořením a zalijeme marinádou. Pečeme v troubě 30-40 minut.
- Podáváme s vařenou rýží.