Suroviny
4 porce
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce másla
- 100g strouhaného parmazánu
- 80g strouhanky
- hrst sekané petrželky
- 1 kuře (asi 1,4kg)
- sůl
- špetka drceného pepře
Postup přípravy
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvičce na másle orestujeme česnek dozlatova. Parmazán smícháme se strouhankou a nasekanou petrželkou.
- Kuře omyjeme, očistíme a rozporcujeme. Porce nasolíme, opepříme, potřeme česnekovým máslem a obalíme ve strouhankové směsi s parmazánem a petrželkou.
- Porce kuřete uložíme do pekáčku kůží nahoru. Naneseme na ně zbylou strouhankovou směs promíchanou s česnekovým máslem a podlijeme je trochou vody. V troubě pečeme při 190°C asi 60 minut. Dle potřeby přiléváme další tekutinu.
- Hotový pokrm podáváme například s růžičkovou kapustou, sterilovanými houbičkami a vařenými bramborami. Ozdobíme bylinkami.