Nalezené recepty

Kuře v česnekové krustě s parmazánem a petrželkou

Suroviny

4 porce

  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce másla
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 80g strouhanky
  • hrst sekané petrželky
  • 1 kuře (asi 1,4kg)
  • sůl
  • špetka drceného pepře

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvičce na másle orestujeme česnek dozlatova. Parmazán smícháme se strouhankou a nasekanou petrželkou.
  2. Kuře omyjeme, očistíme a rozporcujeme. Porce nasolíme, opepříme, potřeme česnekovým máslem a obalíme ve strouhankové směsi s parmazánem a petrželkou.
  3. Porce kuřete uložíme do pekáčku kůží nahoru. Naneseme na ně zbylou strouhankovou směs promíchanou s česnekovým máslem a podlijeme je trochou vody. V troubě pečeme při 190°C asi 60 minut. Dle potřeby přiléváme další tekutinu.
  4. Hotový pokrm podáváme například s růžičkovou kapustou, sterilovanými houbičkami a vařenými bramborami. Ozdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}